Pääsiäsenä halusin tarjota jotakin lammasruokaa. Kaupasta ostin lampaankylkeä ja karitsan sisäfileetä. Netistä ( http://reseptivihko.net/lammasta_marinoituna) löysin sellaisen reseprin marinaadia.
Ainekset:
- 1½ kg lampaankylkeä
- suolaa
- mausteliemi:
- 3 dl punaviiniä
- 1 dl öljyä
- ½ tl oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli viipaleina
- 5-6 kokonaista valkopippuria
- Sekoita mausteliemen ainekset keskenään.
- Pane paloiteltu lampaankylki astiaan johon kaadat mausteliemen päälle.
- Nosta astia viileään ja anna lihan maustua 3-4 tuntia.
- Kääntele lihapaloja maustumisen aikana.
- Ota liha liemestä ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Ripottele pinnalle hieman suolaa.
- Nosta maustettu lampaankylki uunipannulle tai-ritilälle ja kypsennä 200 asteessa n. 55 min, tai kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu kypsältä.
Saman aikaan laitoin uuniin kermaperunat (pakasteperunasuikaleita ja purjoa, ripaus suolaa, ripaus chilijauhetta, kermaa).
Punaviinikastike
4 dl lihalientä
n. 30g oivariinia
n. 2 rkl vehnäjauhoja
1-2 dl punaviiniä
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita, anna jauhojen hetken kysyä. Lisää kattilaan lihalienta koko ajan sekoittaen, tässä kohti vispilä on paras työkalu ;). Anna ihan hetken kiehua ja lisää sitten viini. Annoin vielä sen kiehua noin 5 minuuttia, että kastikkeesta tuli vähän paksumpaa.
ei minun vauvani anna kirjoittaa, hyvää että tietsikka ei vielä lentänyt lattialle. pitänee sitten tarkistaa teksti vasta myöhemmin ja korjata virheet ;))
1 kommentti:
Kiitos tästä oivasta ohjeesta, jo vain maistui myös myöhäissyksyn tuhtina ruokalajina :)
Lähetä kommentti