Lasagne
Jauhelihakastike
n.500g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulikynttä
1tlk tomaattimurskaa
1-2rkl ketsuppia
1-2rkl soijakastiketta
ripaus chilijauhetta
Juustokastike:
50g voita
1 l maitoa
n.1 dl juustoraastetta
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Raasta valkosipili. Paista pannulla sipuli ja valkosipuli hetken, lisää jauhelihaa ja ruskista sen vähän aikaa. Lisää tomaattimurskaa, ketsuppi ja mausteet. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja nosta kattila liedeltä. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito ja kiehauta muutama minuutti sekoittellen että jauhot kypsyvät. Nosta liedeltä ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
Laita hieman jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Lado lasagnelevyjä. Laita jauhelihakastiketta levyjen päälle. Päälle kerros juustokastiketta. Täytä vuoka samalla tavalla niin että päällimmäiseen kerrokseen tulee vain juustokastiketta.Ripottele juustoraastetta pintaan. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia enne tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti