11. joulukuuta 2009

Spagetti ja jauhelihakastike



Tämäkin ruoka on aika helppo valmistaa ja maun voipi muunnella. Siitä voi tehdä tomaattisen, tulisen, miedon, niin paksun että voipi käyttää pitaleivan täytteenä tai juoksevaa, että siihen voisi muussata perunat.

Jauhelihakastike spagetille


n. 500 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa (tällä kertaa laitan maustettua italialaisilla yrteillä)
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl ketsuppia
1/2 tl chilijauhetta
n. 1 rkl soijakastiketta

Pilkotin sipulia ja valkosipulia ja paistan sen kevyesti pannulla (minä käytän yleensä wok-pannu, siinä niin paljon helpompaa sekoita kastiketta, eikä tarvitse varoa että se roiskuu). Lisään jauhelihaa ja ruskistan sen. Lisään pannulle tomaattimurskaa ja mausteet, joskus lisään siiheen vielä noin 1 dl vettä, jos tarjoan perunoiden kera. Annan kastikeen kiehua vähintään 20 minuuttia.

Keitän spagettia ja raastan juustoa. Meillä laitetaan lautaseen ensin spagettia, päälle juustoraastetta ja vasta sen jälkeen kuumaa kastiketta. Kastike sulattaa juustoa ja antaa lisää makua.

Ei kommentteja: