9. joulukuuta 2009

Sipulikana

Tänään meillä syödään sipulikanaa. Sekin on aika helppo ruoka, yllättävän hyvää, ei vaadi mitään erikoisia mausteita. Resepti löydetty kukingista.


Sipulikana


n. 1 kg kananreisikoipia
5 sipulia
suolaa
pippuria
1 tl sokeria
2 rkl ölyjä
1 tl chilijauhetta

Leikkaa kanankoivet puoliksi nivelin kohdalta.Lämmitä öljy kasarissa tai wok-pannussa. Laita kana pannuun ja paista kevyesti joka puolelta. Lisää sipulirenkaita, sokeri ja chiliä. Halutessa voit lisätä suolaa ja pippuria (minä otan aina maustettuja kanakoipia ja silloin en lisää suolaa enkä pippuria ).
 Laita  kansi pannun päälle ja paista pienellä lämmöllä noin tunnin verran. Silloin tällöin on hyvä kääntää kanapaloja että ne ei pala pohjaan.
 Voipi tarjota sellaisena tai irrottaa liha luista, silloin on valmis kastike. Lisäksi voi keittää riisiä tai tarjota patonkin kera.

Meillä on todella tykätty tästä kanasta, sipuli antaa aika paljon nestettä ja pehmentää lihan mukavasti. Seuraavana päivänä on hyvää leivän päälläkin ;).

Ei kommentteja: