6. huhtikuuta 2010

Lampaankylkeä, kermaperunoita ja punaviinikastiketta

 

Pääsiäsenä halusin tarjota jotakin lammasruokaa. Kaupasta ostin lampaankylkeä ja karitsan sisäfileetä. Netistä ( http://reseptivihko.net/lammasta_marinoituna) löysin sellaisen reseprin marinaadia.

Ainekset:

  • 1½ kg lampaankylkeä
  • suolaa
  • mausteliemi:
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl öljyä
  • ½ tl oreganoa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli viipaleina
  • 5-6 kokonaista valkopippuria
  1. Sekoita mausteliemen ainekset keskenään.
  2. Pane paloiteltu lampaankylki astiaan johon kaadat mausteliemen päälle.
  3. Nosta astia viileään ja anna lihan maustua 3-4 tuntia.
  4. Kääntele lihapaloja maustumisen aikana.
  5. Ota liha liemestä ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  6. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
  7. Nosta maustettu lampaankylki uunipannulle tai-ritilälle ja kypsennä 200 asteessa n. 55 min, tai kunnes luut irtoavat ja liha tuntuu kypsältä.
Melko tarkan tein ohjen mukaan, lisäsin vain vähän chilijauhetta ja unohdin sipulia, siitä huolimatta lopputulos oli todella herkkullinen.

Saman aikaan laitoin uuniin kermaperunat (pakasteperunasuikaleita ja purjoa, ripaus suolaa, ripaus chilijauhetta, kermaa).

Punaviinikastike

4 dl lihalientä
n. 30g oivariinia
n. 2 rkl vehnäjauhoja
1-2 dl punaviiniä

 Sulata voi kattilassa, lisää jauhot, sekoita, anna jauhojen hetken kysyä. Lisää kattilaan lihalienta koko ajan sekoittaen, tässä kohti vispilä on paras työkalu ;). Anna ihan hetken kiehua ja lisää sitten viini. Annoin vielä sen kiehua noin 5 minuuttia, että kastikkeesta tuli vähän paksumpaa.

ei minun vauvani anna kirjoittaa, hyvää että tietsikka ei vielä lentänyt lattialle. pitänee sitten tarkistaa teksti vasta myöhemmin ja korjata virheet ;))

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä oivasta ohjeesta, jo vain maistui myös myöhäissyksyn tuhtina ruokalajina :)