20. tammikuuta 2010

Kuivakakku "Espresso"


Tämän ohjen löysin venäläisestä forumissa. Siellä se sai todella kovat kehut, päätin kokeilla. No... On se todella helppo, ja herkkullinen, mutta odotin jotain erikoista, sellaista jossa espresson maku yhdistyy suklaaseen, eli jotain todella vastumatonta.

Kuivakakku "Espresso"

n 1 dl espressoa
4 dl vehnäjauhoja
n. 60 g pähkinärouhetta
150g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

 Sulata mikrossa voi ja lisää kuuman voihin sokeri, sekoita kuunes sokeri liukenee. Anna sen jäähtyä. Vatkaa kevyesti munia ja lisää espressoa (ei saa olla kuuma). Lisää muna- espresso seoksen vehnäjaohot, leivijahoja ja vaniljasokeria. Sekoita varovasti. Lisää jäähtynyt sokeri-voi seos ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kauhoo kakkutaikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Ota kakku uunista. Siinä aikana kun kakku jäähtyy, tehdään suklakuorute. Laita pieneen kulhoon noin 100 g suklaata ja noin 1 rkl kermaa, sulata ne varovasti mikrossa. Sekoita hyvin ja kaada kakun päälle.

Ei kommentteja: