29. syyskuuta 2010

miten juhlittiin Marinan syntäreitä


piiiitkään jo lupasin laittaa tänne kakkupohjan ohjetta. tämä on todella helppo, itse tykkään kun ei tarvitse erotella munan keltuaisia ja valkuaisia eikä.. paljon muutakaan, vatkata vain kananmunia ja lisätä muita aineksia. tämän ohjen löysin kodin parhaat juhlat kirjasta
 täytekakun pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

1. vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi
2.sekoita kuivat ainekset keskenäänja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. sekoita varovasti nostellen
3.kaada taikina voideltuun ja jauhetettuun vuokaan
4. paista kakku 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 min.

kostutan kakkuja yleensä omenamehulla. väliil laitan mansikoita, mutta tällä kertaa ei ollut pakastimessa ja laitoin vadelmia, reilusti ;)) ja vielä kaveriksi paksun kerroksen kermaa. eli leikkaan kakunpohjaa kahdeksi tai kolmeksi osaksi-levyiksi, laitan tarjoiluastiaan yhden kakkupohja levyn, kostutan mehulla , päälle marjoja, reilu kerros kermavaahtoa ja päälle taas kakkupohjalevy... viimeisen levyn päälle laitetaan vain kermavaahtoa. tästä tuli todella vadelmainen kakku, nam!! toivottavasti löytyy kuva ;)

karjalan piirakoita täytteellä

nämät täytteet oli tosi nopea tehdä ja  siitä tuli niin herkullista että söimme vieraiden kanssa laatikollinen pikku piirakoita, joita löytyy kaupan pakaste altaalta.

ensimmäinen täyte
juusto (esim. edam) n. 50g, raasta niin pieneksi kuin vain mahdollista
2-3 valkosipulikynttä, raasta nekin
majoneesia, minulla varmaan meni n. 3 rkl

ja sekoita vain kaikki keskenään, pitäisi tulla sellainen juustoinentahna. leikka tomaatti viipaleiksi. laita paistetun karjalan piirakan päälle tomaatti viipalen ja sen päälle n. 1tl juustotahnaa

toinen täyte
joskus prismalla oli myynnissä todella herkkullinen lohisalaatti, olin etsinyt reseptin ja joskus sain vinkiä että siinä on reumolade kastiketta ja lohta
reumolade kastike 1 pkl
tuoresuolattu lohta 1 pkt, oliko se 200g vai 300g pakkaus
1 tl kaprista
1 punasipuli

kaikki leikataan pieneksi, sekoitetaan keskenään ja laitetaan kypsän piirakan päälle.

suklaakakku

tämä on meidän iskän ehdoton suosikki

200g voimariinia
1 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 levy suklaata

vatkaa pehmeä voimariini ja sokeri vaahdoksi
lisää munat 1 kerrallaan hyvin vatkaten
sekoita vaahtoon vaniljasokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos, lisää myös pilkottu suklaa (itse pilkon silleen että jaisi melko isoja paloja)
kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan
paista 150 asteen lämmössä noin 50-60 min


nyt en todellakaan muista mitä muuta oli tarjoiltava, pitäisi etsiä valokuvia, toivottavasti jotakin löytyy Jarin kännykästä ;))

hauskaa päivää,

Svetlana

Ei kommentteja: