6. helmikuuta 2011

Täydellinen hampurilainen

Tykkään hampurilaisista mutta se ei ollut koskaan minun suosikki ruoka, enemmin syön silloin kun muutkin syövät tai jos ei saa muuta nopeasti ;). Mutta tänään tuli tehty ihan täydellinen (minun mielestä ;)) hampurilainen.

Leikimme lasten kanssa ja taustalla höpötti telkkari, siellä pyörinyt ohjelma "kuuluisat kuppilat", näyttivät kun syödään erilaisia hampurilaisia, siitä tulikin mieliteko, eli tehdäänpä tänään hampurilaisia. Ok, jos iltaruoka meillä on noin puoli viideltä on aivan liian myöhäistä paista hampurilaissämpylät itse. Käytiin ostamassa ;)
Sitten:
hampurilaispihviin - otin:
n.500g naudanpaistijauhelihaa
1/2 sipulia raastettuna
1tl sinappia
1rkl grillimaustetta
kaikki vaan sekaisin, jätin hetki odottamaan

hampurilaissämpylät
leikasin puoliksi, toiselle puolikkaalle laitoin raclette juustoa, laitoin kaikki pellille ja leivinuuniin noin 10 minuutiksi, jotta leipä paahtuisi ja juusto sulaisi

kuumaan pannuun laitoin pekonia ja paistoin sen todella rapeaksi, pekonirasvassa paistoin myös pihvit, niistä tuli tosi hyviä ;))

itse herkkullinen hampurilainen:
sämpylänpuolikas (ilman juustoa)
valkosipulimajoneesi (noin 1dl majoneesia + 2 valkosipulikynttä raastettuna)
salaatinlehdet
kaalipurjosalaatti
pihvi
suolakurkuviipaleet
tomaattiviipale
pekoni
sämpylän toinen puolikas jossa oli juustoa

Hampurilaisesta tuli aika korkea ;), ei meinannut suuhun mahtua ;)) mutta makua oli joka suupalassa. Nami ;)), lämpimästi suosittelen!

Kuvan laitan vasta huomenna. Tänään kävimme digi & hifi 2011 kuvan ja äänen erikoismessuilla. Ihastuin siellä yhteen kameraan kuvan maailman osastolta, kotona mieheni siskolta sain lainaan vastaavan kokeilemaan että tuleko yhtään mitään, kun en ole kovinka hyvä kuvaaja ;)). Otin tänään kuvat sillä ihanalla kameralla, mutta kun päätä särkee niin kamalasti en millään jaksa nyt perehtyä asiaan miten ne kuvat siirretään koneelle. Huomiseen ;)



Terv, Svetlana


2 kommenttia:

Kiralia kirjoitti...

Nam nam, hyvältä näyttää :) Tässä tulee ihan nälkä

Jaanuska kirjoitti...

Näyttääpä niiiiiiin herkulliselta! :P