12. elokuuta 2011

Sienikeitto ja naudanpihvi ;))

Kun kävimme Venäjällä toin sieltä mukaan todella paljon kaikenlaisia herkkuja. Kasseja oli niin suuri määrä että meidän Sonjan huoneen lattialle ei jäänyt edes kävelypolkua ,))). Ja miten paljon toin minun suosikki majoneesia ;)))
Yksi sellainen herkku joka on vahvasti venäläisessä kultuurissa - kuivattuja metsäsieniä.  Viikonloppuna tein hirvipadan johon laitoin sieniä mausteeksi. Tänään keitin sienisoppaa ;))).
Mmmmmm, mikä herkku ;)))
kourallinen kuivia metsäsieniä (eikö olekin hyvä mitta ;))), en valitettavasti tarkemmin osaa sanoa, eikä oikeastaan se ole edes tärkeää, jopa muutama viipale antaa todella vahvan sienimaun.
Laitoin sieniä likomaan kylmään veteen, niin että sienet peityivät juuri ja juuri. Annoin liota noin tunnin verran.
Kattilan kaadoin noin 5dl kylmää vettä - laitoin  kattilan liedelle lämpiämään.  Otin sienet vedestä pois (älä kaada vettä pois, siinä on todella vahvaa sienimaku), pilkkoin ne pieniksi ja siirsin kattilaan, kaadoin vedet jossa sienet oli likoamassa kattilaan.
1 iso tai 2 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 porkkana raastettuna
1 1/2 lihaliemikuutiota
1/2 tl suolaa - tarvittaessa
2 rkl mexicanketsuppia

Pilko sipulit, raasta porkkana (itse en tykkää keitetyistä porkkanoista, mutta jos keitossa puuttu, niin se sitten tuntuu. Porkkana antaa kivan makeahkon säväyksen liemeen. Eli voit helposti pilkkoa senkin samalla kuin sipulinkin). Lisää lihaliemikuutiot ja ketsuppia. Anna kiehahtaa ja keitä sitten hiljalleen noin 1-1 1/2 tuntia. Tarkista maun. Minä lisäsin vielä vähän suolaa loppuvaiheessa. Tarjoa smetanan kanssa ;)))

Pääruoaksi oli keitetyt perunat, naudanpihvi, paistettuja kesäkurpitsoja ja salaatti.
Perunoita ihan vain keitin ;)). Kesäkurpitsan leikkasin vinosti noin 1cm paksuiset viipaleet. Voitelin ne kasvisöljyllä sutilla. Paistoin korkealla lämmöllä molemmilta puolilta parilapannulla. Ihan vain sen verran että tulisi kauniit ruskeat raidat. Meillä tykätään vihanneksia al dente ;). Silloin kuin käänsin ne ripottelin hiukan suolaa.
Pihvi oli ihan vain hetken huonelämmössä (unohtui ottaa jääkapistä ajoissa, hmm). Paistoin samalla parilalla noin 4 min per puoli, pidän että olisi vielä vähän punaisena keskellä. Eikä lihallekaan tullut muuta maustetta kuin suolaa viime silauksena ;)
Salaatti: leikkasin kurkkua, tomattia ja keitetyt kananmunat melko isoiksi viipaleiksi, lisäsin vähän suola ja aurinkokukkan öljyä.
Kastikkeksi käytin valmista kolmepippuria lihakastiketta jota toin mukaan Petroskoista ;))

Ruoasta tuli helppo ja yksinkertainen valmistaa, mutta todella täyttävä ja herkkulinen ;). 

1 kommentti:

Majan Molla kirjoitti...

Herkullisen näköistä ja varmaan makuistakin ja nuo kuivatut sienet ovat namia.