20. heinäkuuta 2010

kesälläkin liha maistuu eli saslikkia suomalaisittain

Jari laittoin tässä joku päivä sitten hiiligrillin lämpenemään, tykkään savuntuoksusta, ja siinä se tuli: nyt pakko saada saslikkia!!! kerrassaan pakko ;). onneksi jääkaapista löytyi possunfileetä, ei tarvittu juosten mennä kauppaan

 olin kokeilut monta eri versiota aidon venäläis-grusialaisen saslikin marinaadin ohjeitta, niitä on erittäin paljon ja monella kielellä. en tiedä miksi mutta päätinkin kokeilla tällä kertaa omaa. just silloin keksittyä ;)). kun kävimme koko perheen voimiin valamon luostarissa, tuli käyty paikallisessa lahjapuodissa eikä paljon muuta mukaan tarttunut kuin chilimarinoitu valkosipuli, pepperonisalsaa ja valamossa valmistastettua viiniä. se valkosipuli ja sen marinadi olivat mun saslikin marinadin perusta.

 n. 7 valkosipulikynttä ja noin 1 rkl marinaadia, survoin ne haarukalla
1 rkl hunaja
1/2-1 rkl soijakastiketta
1/2 chilipaprikaa, pienennettuna
sekoita kaikki ainekset keskenään. leikkaa lihaa kuutioiksi, koko arvioisin 1,5 cm x 1,5 cm ,ehkä vähän isompia paloja. laita kulhon, kaada päälle marinaadia ja sekoita kaikki. itse sekoita käsiin, että marinaadia olisi joka paikassa. voipi laitta jääkaappiin marinoitumaan tai paista ihan heti. laita lihat vartaisin ja paista kypsiksi. tarjoo kaveriksi keitetyt uudet perunat ja vaikkapa vihannessalaatti.

meillä oli edellisenä päivänä keitetyt perunat, joita paistoin kevyesti ja tomaatti salaattia, eli pilkottuja tomaattia, kevätsipulia ja jäävuorisalaattia, päälle musta suolaa ja aurinkokukkaöljyä.

ja miksi suomalaisittain? en koskaan grillaa, Jari onnistuu tässä tehtävässä paljon paremmin kuin minä, joten meidän iskä on meidän perheen grillimestari!

Ei kommentteja: