26. heinäkuuta 2010

metsän herkkua


tää on herkkua!!! eli uudet perunta ja kantarellikastiketta. erittäin helppoa, ja toki esivalmistelu on aikaa vievää, mutta muuten ruoka saa pöytään suht nopeasti.

 puhdista sienet, olisi todella hyvää jättää ne pariksi tunniksi kylmään veteen, että roskat lähtisi paremmin pois, mutta tällä kertaa ei riittänyt aikaa siihen. minä leikkasin sienen jalasta pienen palan pois ja huuhtelin ne hyvin. sen jälkeen laitoin ne kattilaan ja kaatoin päälle kylmää vettä ja vähän suolaa. annoin kiehahtaa, kaadoin vedet pois, sienet takaisin kattilaan, uudet vedet tilalle ja kiehumaan uudestaan. sen jälkeen kun sienet kiehahtavat toisen kerran kaadan vedet pois ja jatan sienet lävikkön jäähtymään. sitten niitä voipi pakastaa. se oli esivalmistelut.

keitä perunat. toisessa kattilassa tehdään kastiketta. laita kattilan pohjalle noin 1 rkl ölyjä, lisää sinne 1 pilkottu sipuli, paista hetken. lisää kantarellit ihan suoran pakastimesta, taikka sulata hetken mikrossa. paista kantarellit hetken aikaa. sitten otan valmista kermakastikejauhetta ja sekoitan sen kylmään veteen ohjen mukaan. lisään kastiketta sieniin, keitän pienellä lämmöllä niin pitkään kunnes se sakenee. tähän aterian paistoin pannulla vielä lauantai makkaraa. kaikki valmista noin 20 minuutissa ;))

Ei kommentteja: