9. heinäkuuta 2010

kirsikkakakku

voi että miten tykkään kirsikoista! jopa enemmän kuin mansikoista! yhtä iloa kun niitä saa ne tuoreina, pitääkin nauttia kun vielä saa ;))

tein tälläisen kirsikka kakun, ei ole kovin imelä, mutta on todella hyvää! otin vain kakunpohjan (nyt en enää tarkkoja mittoja muista, laitan huomenna kirjan kanssa) saa olla vaikka kaupasta osettu valmiskin, purkkillinen kirsikka hilloa, kuohukermaa (2-3 dl) ja tomusokeria (1-2 rkl), tuoreita kirsikoita (1l). aivan sama periaatte kuin mansikkatorttussa. helppo, nopea, herkkullinen.

vatkataan kerma tomusokerin kanssa melko kovaksi vaahdoksi. torttu leikataan kahtia. kostuta vishy vedellä tai vaikka valkoviinilla jos ei tarjota lapsille. alimmaiselle levylle levitaan kirsikkahilloa ja päälle kermavaahtoa, päälle toinn levy, kostutus, kermavaahti ja koristelu ihanilla kirsikoilla.

Ei kommentteja: