18. tammikuuta 2010

Helppo juhlalohi

Viikonloppuna tein tämän ohjen mukaan lohta, aina yhtä helpoa ja maukasta. Paljon ehtii tehdä etukäteenkin. Ei ole liian rasvainen, kaikki rasva sulaa uunissa ja jäljelle jää vain herkkullinen maku.

Helppo juhlalohi
Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirjasta

kuudelle tarvitaan:
noin 1,5 kilon painoinen lohi
1-2 tl suolaa
1-2 dl tuoretta tai pakastettua tilliä
1-2 dl majoneesia (smetanaa käy myös)

Anna pakastetun kalan juuri ja juuri sulaa. Fileoi se.Poista selkäruoto, mutta jätä nahka paikoilleen.
Nosta fileet nahkapuoli alaspäin kevyesti voidellulle pellille (leivinpaperi käy hyvin), fileet eivät saa mennä päällekkäin.
Taputtele fileiden pintaan suolaa ja hienonnettua tilliä. Peitä ohuella majoneesikerroksella. Tähän asti ruon voi valmistaa etukäteenkin.
Nosta kala uuniin 225 asteeseen 25-35 minuutiksi.
Tarjoa lisukkeeksi keitettyjä perunoita ja pieniä vihreitä herneitä.

Ei kommentteja: