18. tammikuuta 2010

Juustokakku 2

Tämän juustokakun ohjen löytyi telkkarista. Se on "Tylerin keittiöstä" ohjelmasta. Se minun ehdoton suosikki, mutta heti pitäisi sanoa että se vie enemmän aikaa, ja aineksiakin. Mutta suosittelen kokeilla. Maku on todella lempeä, suussa sulava

Tylerin juustokakku

Pohja:
5 dl keksinmuruja (grahamkeksejä tai kaurakeksejä)
1 dl voisulaa

Täyte:
500g tuorejuustoa
3 munaa
2,5 dl sokeria
n.5 dl smetanaa

Sekoita keksinmuruja ja voisulaa keskenään. Kaada seoksen vuokan. Tasoita pohja, murut painellan tiivisti vuoan pohjalle ja reunoille. Täyte kaadetaan sitten sen päälle. Laita sen hetkeksi jäähtymään.
Laita monitoimikoneeseen tuorejuusto. Pehmitä juustoa ensin. Lisää tehoa pikkuhiljaa (voi ottaa sähkövatkaimen). Lisää sekaan 3 munaa. Varovasti sekoitetaan. Kun se näyttä sileältä, sekoita sen vielä lastalla - ellei jää klönttejä. Nyt sekoitetaan loput ainekset. lisää sokeri ja smetanaa. Sekoita kaikki hitaasti ja varovasti.
Pohja on koventunut jääkaapissa kivikovaksi. Se johtuu keksinmuruihin sekoitettuista voisulasta.
Vuoraa foliolla vuoan ulkopuolen. Nyt otetaan juustotäyte ja kaadetaan se keskelle vuokaa. Tasoita pinta kauniisti. Kaada korkea reunoisen peltiin noin litraa kiehuvaa vettä. Laita keskelle vuoka. Eli tämä kakku paistetaan uunissa vesihauteessa.
Paista kakkua 45 minuuttia 160 asteessa.
Ota pelti varovasti pois uunista, anna kakun jäähtyä vesihauteessa noin tunnin. Ota kakku pois ja siirrä jääkaapin. Noin 3 tunnin kuluttua se on valmis leikattavaksi.

Ei kommentteja: