5. tammikuuta 2010

Kotijäätelö ja kinuskikastiketta


Ja jälkiruoksi ajattelin kokeilla tehdä kotijäätelöä jäätelökonessa ja kotitekoista kinuskikastiketta. Tälläisen ohjen löysin netistä:

Kinuskikastike



2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita


Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Kaada kerma yhdellä kerralla joukkoon. Anna kiehua tasaisesti kuplien 5–8 minuuttia. Vatkaa voi joukkoon.

Tarjoa kuuma kinuskikastike esimerkiksi jäisten karpaloiden tai puolukoiden tai jäätelön kanssa. Jäähdytetty kinuskikastike maistuu erilaisten jälkiruokien tai leivonnaisten kanssa. Kinuskikastike sopii myös pirtelöiden maustamiseen. 


Kun ei  millään toi kinuskikastike tulee kaupasta mukaan, pitäisi kokeilla keittää itse ;)


Oli todella hyvää, ja aika helppoa tehdä. Konen piti pyöriä 50-60 minuuttia että tulisi jäätelöä, minä annoin pyriä noin 35 minuuttia, tuli aivan ihana pehmis. Tyttäremme haluaisi tarjota kotijätskiä omalla synttäreillä, eli tosissaan onnistui hyvin  ;)

Kinuskikastikesta tuli aika vahva makuinen, ensi kerralla kokeilen fariinisokerilla tai siirapilla.



Ei kommentteja: