21. tammikuuta 2010

Spagetti Carbonara

Tämäkin on Nigellan ohjelmasta saatu ohje, todella nopea ja herkkullinen. Koko ateria valmistuu siinä aikana kun keität spagettia.

Spagetti Carbonara

200-300g pekonia
loraus portiiniä
öljyä
2 rkl kermaa
2 munaa
1-2 dl juustoraastetta (parmesaania)

Laita spagettia kiehuvaan veteen. Kuumenna pannun. Laita pannulle hieman oliivi öljyä ja pekonisuikaleita. Paista pekoni rapeaksi.
Kastikeosuus: vatkaa kevyesti kulhossa munat, kunnes seos on sakeaa. Lisää munien sekaan reilusti juustoraastetta. Lisää vielä kermaa ja sekoita.
Pekoni on nyt paistunut, lisää sinne loraus portviiniä.
Pasta on valmista ja ennen valuttamista ota kuppillisen keitinvettä talteen. Valuta pastaa. Lisää sen pannulle ja sekoita nopeasti keskenään.
Nyt on tärkeää sammuttaa hella. Siirrä pannun syrjään ettai se ole minkään lämpimään päällä muuten tulee munakokkeli. Lisää kastiketta pannuun ja sekoita nopeasti. Lisää sekaan hieman spagetin keitinvettä. Vesi tekee tästä juoksevampaa, mutta pastan tärkellys sitoo kaikki ainekset paksuhkoksi kastikkeeksi.

Ei kommentteja: