18. tammikuuta 2010

Juustokakku 1

Tämän reseptin sain ystävältäni Irinalta. Se on aika nopea valmista. Ja suurin etu tämän kakun että sitä saa syödä melko heti paistamisen jälkeen. On se todella hyvää jääkappikylmänäkin.

Juustokakku, joka vie kielen

Pohja:
Pirkka kaurakekseja 1,7 pkt (eli noin 500g)
voita tai margariinia 80 g

Täyte:
250g  rahkaa tai smetanaa
2 kanamunaa
1/2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 pkt tuorejuustoa (esim. Filadelfia, Filadelfia light)

Murenna kaurakekseja, lisää sulatettua voita. Sekoita hyvin. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja kaada keksi-voi seoksen. Se on juustokakun pohja.
Sekoita keskenään tuorejuusto (huonelämpöistä) ja rahka. Lisää kuivat aineet ja kanamunat. Sekoita tasaiseksi.
Kaada tuorejuusto-rahka seoksen pohjan päälle. Paista 160 asteessa 45 minuuttia keskitasolla.

Ei kommentteja: