20. tammikuuta 2010

Kinkkupiirakka


tänään tein iltaruoksen jotain todella hyvää, eli kinkkupiirakka. Eihän se muuten ole mitään kovin erikoinen, mutta sen piirakan pohja on aivan upea! Ihme kyllä, mutta seuraavanakin päivänä lämitettynä se maistuu vasta leivottuna. Nam! Lämpimästi suosittelen:

Piirakan pohja
21 cm piirakanvuokaan riittää puolet annosta

3-4 dl vehnäjauhoja
ripaussuolaa

2 rkl sokeria
n. 70 ml lämmintä maitoa
1 pss hiivaa
125 g huoneenlämpöistä voita
3 munaa


Laita lämpimään maitoon hiivaa.Laita kulhoon puolet vehnäjauhoista, lisää voi, sekoita tasaiseksi muruseokseksi käsiin. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Seuraavaksi lisää maito-hiivaa seos, sekoita kaikki. Ja viimeiseksi lisää loput vehnäjauhot. Tuli aika löysä taikina, nain pitäisäkin olla. Anna sen kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia-1 tunti. Kumoa taikina piirakkavuokaan, varovasti, sen ei tarvitse sekoita, vaan levitä vuoanpohjalle.

Täyte:

250g kinkkusuikaleita
1/2 sipulia, pilkko suikaleiksi
1 jumbo herkkusieni
1-2 dl kermaa
3 munaa
1 dl juustoraastetta

mausteet (yrttejä, minä lisään aina edes ripaus chilijauhetta ;)) )

Laita piirakan pohjan päälle kinkkusuikaleita, sipulia, herkkusieni viipaleita tai suikaleita. Vatkaa kevyesti kananmunat, lisää kerma, juustoraaste ja mausteet, sekoita. Kaada muna-kermaseoksen kinkkusuikaleiden päälle. Paista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: