21. tammikuuta 2010

Marinoitu kaalisalaatti


Aivan mahtavaa reseptti hapankaali ystäville! Pikamarinoitu kaali tosissaan muistuta hapankaali, kirpeähkö salaatti jossa  kaalin lisäksi on paprika, porkkanaa ja sipuli erittäin herkkullinen ja mitä on parasta eriitäin helppoa tehdä!

Marinoitu kaalisalaati

1/4 osaa kaalista
2 porkkana
1 punainen paprika
1 sipuli
1 chili tai 1/2-1 tl chilijauhetta
1/2 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl oljyä

1 dl omenaviinietikkaa


Pilkko kaali ja sipuli suikaleiksi, raasta porkkanat, sekoita. Laita kattlaan suola, sokeri, öljy ja etikka, kiehauta ne. Kaada kuuma etikka liemi vihannesten päälle. Laita salaattin päälle painon että kaali antaisi mehua. Jätä salaatti huoneenlämpöön 4-7 tunniksi (jos on kova kiire syömään parikin tunttia riittää ;)) ), sen jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi. Säilytetään jääkaapissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä on pakko kehua. Tein tätä pari viikkoa sitten ja tänään toisen setin. Tätä voi syödä minkä kanssa vaan taikka semmoisenaan.

IV B kirjoitti...

Ja semmoinen lisäys, että Chilistä kyllä jätin siemenet pois, ettei mene liian tuliseksi, vaikka tulisista mauista muuten tykkäänkin.