2. joulukuuta 2009

Hodarit




Tänään syödään kotitekoisia hodareita.

Hot dog -sämpylät
( resepti seitsemän tähden leivontakirjasta)

20kpl
50g hiivaa
5dl vettä tai maitoa
2rkl öljyä
1tl suolaa
n.1 1/2 litraa vehnäjauhoja

Murenna hiivaa kulhoon.Lämmitä vesi tai maito kädenlämpäiseksi, 37C. Liuota hiiva pieneen nestemäärään. Lisää loppu neste, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina voimakkaasti kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Ripottele pinnalle kerros jauhoja ja peitä taikinaleivinliinalla. Anna kohota n.30 min. Kumoa taikina jauhotetulle työtalaudalle. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Leivo taikinasta kaksi litteää tankoa. Anna niiden kohota 10-15 min työlaudalla.
Leikkaa tangot terävällä veitsellä n. 4cm leveiksi paloiksi ja nosta ne leikkauspinta ylöspäin voidellulle pellille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettyinä kaksinkertaiseksi, n. 30 min.
Paistaminen: Paista leipiä uunin keskiosassa 250C:ssa 8-10 min. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettyinä.
Säilyy leipälaatikossa 2-3 päivää, pakastimessa n.9 kuukautta.


Ja sitten nakkia väliin ja erilaisia mausteitä  ;)

Lapset ovat ja maistelleet hyvää kuulemma on ;))

Ei kommentteja: