1. joulukuuta 2009

Millä meillä herkkutellan tänään ;)?Löysin vähän aikaa sitten kana befstroganoffin reseptin venäläisesta forumista, näytti ja kuulosti sen verran herkkulliseltä että päätin tänään kokeilla...

Kana befstroganoff

2 kanareisiä paloitettuna
250g herkkusieniä
1 sipuli
100gr smetanaa
1rkl vehnäjauhoja
2rkl ketsuppia
1rkl majoneesia
(lisäsin vielä 1/2tl chilijauhetta ja 1tl soijakastiketta)

Paista kanapaloja pannulla hetken aikaa, lisää sipulikuutioita, anna paistua muutama minuttia, siinä aikana ehdit pilkkoa herkkusieniä. Lisää herkkusieniä pannulle. Sekoita smetanaa (meillä ei ollut ja laitoin kermaa), ketsuppia, vehnäjauhot ja majoneesi keskenään. Kun herkkusienet ovat pehmenneet lisää kastikkeeseen smetana-ketsuppi seos ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen noin 3 min ja sammuta liesi. Olisi hyvää antaa kastikken seistaa 15 min, sen jälkeen se on valmis tarjoiltavaksi.

Tein kastikkeen jo valmiiksi ja maistelin, minusta se on todella hyvää. Keitan vielä riisiä. Ehkä teen yksikertaisen vihannessalaatin. Tomaatia, kurkkua ja paprika pilkotaan kuutioiksi, jäävuorisalaatia leikataan suikaleiksi, italiansalaattimaustetta päälle ja vähän aurinkokukkaöljyä.


Hyvää oli. Ei kovin vahva maku, suussa sulava. Ja lisäksi helppo ja nopea. Minä olin paloittellut lihat itse, tietty ensin poistin luut ;) ja kolmannesta kanankoivesta keitän nyt kanahyytelöä. Se jos mikä vie aikaa, mutta lopputulos on tosi namia!

Бефстроганов из курицы

2 куриные грудки
250гр шампиньонов
1 лук
100гр сметаны (я добавила сливки)
1ст.л. мука
2ст л кетчупа
1ст л майонез

Грудки нарезать тонкими полосками и обжарить в нагретом растительном масле до исчезновения жидкости. Затем посыпаем нарезанным луком и даём слегка потушиться с луком, тем временем нарезаем шампиньоны и добавляем к мясу. Оставляем это всё тушиться, а пока смешиваем сметану с кетчупом и майнезом. Как только грибы готовы, выливаем в мясо сметану с кетчупом и помешмваем минуты 3, тушим газ. Даём настояться 15 мин и можно подавать на стол (рецепт взят из кукинга)

Ei kommentteja: