15. joulukuuta 2009

Lavash eli kaukasialainen leipä


Lavashin resepttejä on todella paljon, siitä on niin ohutta ihan kuin paperia, pitaleivän oloista tai paksuhko kuohkea leipää. Tällä kertaa teen kuohkea leipä, se on vain niin helppoa tehdä.

Lavash

460 ml vehnäjauhoja
350 ml vichy vettä
1 tl suolaa
25g hiivaa
1/2 dl maitojauhetta

1 rkl oljyä

Lisää vichy veteen hiivaa ja sekoita sen verran että se liukenee. Lisää sinne suolaa,maitojauhetta ja vehnäjauhoja, sekoita pehmeäksi taikinaksi. Anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kaada taikina pellille. Lisää taikinan päälle öljyä että taikina ei tarttu käsiin tai lastaan. Levitä taikina pellille niin että se jaa noin 1-1,5 cm korkuiseksi. Anna sen kohota vielä 15 minuuttia. siinä aikana lämmitä uuni 230 asteeseen. Laita leipä uuniin ja paista keskitasolla 15 minuuttia.

Ei kommentteja: