8. joulukuuta 2009

Oluthirvi

En todellakaan muista mistä kirjasta löysin tämän reseptin. Siinä on aika paljon erilaisia makuja mutta se toimii! Maku on jonkin verran erikoinen, mutta herkullinen ja aivan ihanaa. Helpo jäädää koukkuun! ;) Reseptissa otetaan hirvenliha, mutta on jo  kokeiltu naudanlihan kanssa ja hyvää oli.

Mustaherukkamehussa keitetty hirvipaisti

1 1/2 kg:n hirvipaisti

Liemi:

1 pullo tumma olutta (käytän mikä löytyy kotoa)
1 dl mustaherakkatiivistettä
1 1/2 soijakastiketta
4 dl demi glase-kastikepohja (en löytänyt kaupanhyllystä, laitan vettä)
2 valkosipulin kynttä
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia (minä laitan Prima mausten riistamaustetta ja chilijauhetta )

Kastike:
4 dl keitinlientä
2 dl kevytkermaa
(maissijauhoja suurustukseen)

1. Pane liemiaineet kattilaan ja kiehauta. Nosta liha kiehuvaan liemeen.
2. Keitä paistia hieman poreilevassa liemessä kunnes liha on haarukalla kokeiltaessa pehmeää. Aikaa kuluu noin 2-3 tunttia. Anna lihan jäähtyä liemessään. (joskus keitän liha viikonloppuna ja laitan sen jääkaappiin, viikolla otan sen jääkaapista ja jatkan kastiken tekoa)
3. Valmista kastike keittämällä lientä reilusti kokoon. Suurusta tarvittaessa maissijauhoilla. Siivilöi kastike ja mausta kermalla.
4. Viipaloi paisti kuuman kastikkeen joukkoon ja lämmitä.
5. Tarjoa keitettyn perunoiden kera.

Ei kommentteja: